ЗА ГРУПАТА

        

ФАНАГОPIA започва да се формира като отделна група от музиканти, свирещи в различни формации, от средата на 1999 г. След 2000 г. започва по-сериозна дейност и първи участия.

Първият сингъл, с който групата стартира е баладата “ЖИВА ВОДА”. По нея е заснет и първия видеоклип на ФАНАГОРIA.

Силата на групата е в живото изпълнение и освен авторски неща изпълнява и много кавъри. Реализирани са участия в клубове, предимно по страната, а в София в “Маската”, “Треэор”, „Кокарача”, “Култ”, бившия “Off Side” и сегашен “Fans”. ФАНАГОРIA е вземала участия на фестивалите “July Morning”, “Berkstock”, ”Рок Предела”, “Цвете за Гошо” и “Рок в Рила”.

В началото на февруари 2005 по повод участието във фестивала “Рок в Рила 2004” се прави концертен DVD, който отразява ФАНАГОРIA на живо.

През следващите няколко години ФАНАГОРIA записва няколко нови песни, участва на фестивали, но напускането на китаристи Боби Станишев, който емигрира в Англия не се отразява здавословно на групата. Следват смени в състава, които не се оказват сполучливи и към края на 2006 г ФАНАГОРIA спира активна дейност.

През 2017-2018 г  групата се събира отново с част от членовете ѝ през годините и записва песен, която е дует с дългогодишния вокалист Георги Ханджиев и певицата Вержиния Бъчварова, която също е била закратко, но запомнящо се в групата. Песента се казва „Хладно е мойто сърце“ и връща надежди за подновяване на активната дейност на ФАНАГОРIA. Обаче скоро след това здравословни проблеми на вокалиста Георги Ханджиев затрудняват дейността на групата…

 

Архив:

ФАНАГОPIA започна да се формира като отделна група от музиканти, свирещи в различни формации, от средата на 1999 г. След 2000 г. започва по-сериозна дейност и първи участия.

Първият сингъл, с който групата стартира е баладата “ЖИВА ВОДА”. По нея е заснет и първия видеоклип на ФАНАГОРIA. Основна част от снимките са реализирани на сцената на Музикалния театър “Стефан Македонски”. Песента влезе в класацията Българският Топ 100 и престоя там 4 седмици. Беше представяна и изпълнявана “на живо” в шоуто “Флирт” по ВВТ и “На изток от Рая” на Ники Кънчев по “Дарик Радио”.

Силата на групата е в живото изпълнение и освен авторски неща изпълнява и много кавъри на западни състави. Реализирани са участия в клубове, предимно по страната, а в София в “Маската”, “Треэор”, „Кокарача”, “Култ”, бившия “Off Side” и сегашен “Fans”. ФАНАГОРIA е вземала участия на фестивалите “July Morning”, “Berkstock”, ”Рок Предела”, “Цвете за Гошо” и “Рок в Рила”.

През март 2004 протекоха снимките по втория клип “Между любов и свобода”. Реализира се от екип на “Сценарна работилница” . Основното действие е върху движещ се камион като участва и група от 20 статисти и двама актьори.

В края на април приключи и эаписа на песен по случай участието националния отбор по футбол на Европейското първенство в Португалия. Казва се “Тук и сега” и беше изпратена до водещите спортни медии, БФС, БОК, Министерството   на Младежта   и спорта.   Имаше   и специално представяне   по радио „ГОНГ”.

През месец май 2004 излезе първия макси-сингъл на групата “ТУК И СЕГА”съдържащ 5 композиции. Съдържа едноименния футболен марш, двете песни с видеоклипове и два бонуса. Разпространява се в тираж 5000 бр. съвместно със списание “РИТЪМ” в броя от месец май 2004.

            В началото на февруари 2005 по повод участието във фестивала “Рок в Рила 2004” се направи концертен DVD, който отразява ФАНАГОРIA на живо.