ЗА ГРУПАТА

         ФАНАГОPIA започна да се формира като отделна група от музиканти, свирещи в различни формации, от средата на 1999 г. След 2000 г. започва по-сериозна дейност и първи участия.

Първият сингъл, с който групата стартира е баладата “ЖИВА ВОДА”. По нея е заснет и първия видеоклип на ФАНАГОРIA. Основна част от снимките са реализирани на сцената на Музикалния театър “Стефан Македонски”. Песента влезе в класацията Българският Топ 100 и престоя там 4 седмици. Беше представяна и изпълнявана “на живо” в шоуто “Флирт” по ВВТ и “На изток от Рая” на Ники Кънчев по “Дарик Радио”.

Силата на групата е в живото изпълнение и освен авторски неща изпълнява и много кавъри на западни състави. Реализирани са участия в клубове, предимно по страната, а в София в “Маската”, “Треэор”, „Кокарача”, “Култ”, бившия “Off Side” и сегашен “Fans”. ФАНАГОРIA е вземала участия на фестивалите “July Morning”, “Berkstock”, ”Рок Предела”, “Цвете за Гошо” и “Рок в Рила”.

През март 2004 протекоха снимките по втория клип “Между любов и свобода”. Реализира се от екип на “Сценарна работилница” . Основното действие е върху движещ се камион като участва и група от 20 статисти и двама актьори.

В края на април приключи и эаписа на песен по случай участието националния отбор по футбол на Европейското първенство в Португалия. Казва се “Тук и сега” и беше изпратена до водещите спортни медии, БФС, БОК, Министерството   на Младежта   и спорта.   Имаше   и специално представяне   по радио „ГОНГ”.

През месец май 2004 излезе първия макси-сингъл на групата “ТУК И СЕГА”съдържащ 5 композиции. Съдържа едноименния футболен марш, двете песни с видеоклипове и два бонуса. Разпространява се в тираж 5000 бр. съвместно със списание “РИТЪМ” в броя от месец май 2004.

            В началото на февруари 2005 по повод участието във фестивала “Рок в Рила 2004” се направи концертен DVD, който отразява ФАНАГОРIA на живо.